PANEELBOUWSYSTEEM

De drie grote voordelen van een tuinhuis met gemonteerde wanden op een vaste kader, ook gekend als paneelbouwsysteem.

Wat verstaan we onder een ‘klassiek’ blokhutsysteem: een tuinhuisje dat opgebouwd is uit  tand en groefplanken. Men start met de eerste blokhutplank op de grond en bouwt zo plank per plank het tuinhuis/ de blokhut verder op.

blokhutsysteem

 

Wat verstaan we onder een tuinhuis met paneelbouwsysteem: de wanden van het tuinhuis worden in de fabriek vervaardigd. De wanden zijn opgebouwd uit een robuuste kader. Op locatie worden de kaders aan elkaar gevezen. Vervolgens vijst men de planchetten om  de 50 cm vast op de voor-gemonteerde kaders.

paneelbouw schets

 

Hieronder vindt u de 3 grote voordelen van een paneelbouwsysteem:

  • Eenvoudig in montage – dus tijdswinst!

De plaatsing van een blokhut op ‘klassieke’ wijze gebeurt plank per plank. Deze taak moet zorgvuldig gebeuren en is zeer arbeidsintensief.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij de plaatsing van een tuinhuis met paneelbouwsysteem wordt er een groot deel van de assemblage reeds op voorhand in de fabriek gedaan. Dit wil zeggen dat de eindklant enkel nog de vooraf gemonteerde kaders  aan elkaar moet vastvijzen.

paneelbouw opbouw

 

 

  • Vermijd openstaande spleten en scheefgezakte wanden

Eén  van de grootste troeven van een houten tuinhuis blijft onmiskenbaar  haar  natuurlijke  charme. Maar  voor deze natuurlijke charme betalen we ook een prijs; hout is en blijft een ‘levend’ product . Dit wil zeggen dat  het hout krimpt en uitzet onder specifieke weersomstandigheden.

In een klassiek blokhutsysteem krimpen de losse planken tijdens  periodes van droogte en zetten opnieuw uit in de winter. Dit zorgt onvermijdelijk voor vervelende openstaande spleten en scheefgezakte wanden.

blokhut binnen

Met het paneelbouwsysteem kunnen we deze ergernissen een halt  toe roepen. Door de planchetten op regelmatige afstand vast te vijzen op een robuuste kader, zijn we zomer en winter zeker van een stabiele constructie.

paneelbouw binnen
         

  • Modernere look, geen oversteek aan de hoeken

Een klassiek blokhutsysteem hangt onvermijdelijk vast aan de ‘klassieke’ oversteek van de wanden. Dit is prima als men in een traditionele stijl een blokhutje bouwt.

blokhut buiten

Wanneer men echter een tuinhuisje wil bouwen in een moderne, strakke stijl is dit steeds een afknapper.

paneelbouw buiten