Vakantiesluiting van maandag 15 juli tot en met zondag 4 augustus. 

Maak je tuinhuis zomerklaar in 5 stappen ☀️

De lente staat voor de deur. Hoog tijd om je tuinhuis uit z’n winterslaap te halen en piekfijn klaar te maken voor het nieuwe buitenseizoen. Met deze 5 tips maak je jouw tuinhuis weer het pronkstuk van je tuin:

  1. OPRUIMEN Een grote schoonmaak begint altijd met een grote opruimbeurt. Gooi alle rommel weg en reorganiseer de spullen die je wel nodig hebt. Met enkele bakken kan je alles overzichtelijk opbergen per klus: schilderen, elektriciteit, fietsbenodigdheden, klein tuingereedschap, …Groot tuingereedschap zoals een hark, spade, bezem, tuinslang … kan je eventueel ophangen aan de muur. Na het opruimen zal je verstelt staan hoeveel ruimte je wint.
  2. UITVEGEN Ga eens goed met de bezem door je tuinhuis. Vergeet de spinnenwebben en alle kleine hoekjes en kantjes niet. Zet ramen en deuren open zodat alles goed kan verluchten.
  3. AFWASSEN Met een spons, sop en wat water schrob je je tuinhuis goed af tot mos, vuil en algen weg zijn. Wees voorzichtig met een hogedrukreiniger: door de kracht van de straal kan je je tuinhuis beschadigen. Behandel je tuinhuis met zachtheid en gebruik een zachte borstel of spons. Laat vervolgens alles goed drogen in de voorjaarszon.
  4. OPSCHUREN Schuur de propere en droge wanden voorzichtig op in de richting van de houtnerf. Zo oogt je tuinhuis weer mooi egaal en verwijder je de laatste restjes vuil en groenaanslag.
  5. VERVEN Met een nieuw laagje houtbeits is je tuinhuis weer klaar om de zomer te trotseren en wordt het goed beschermd tegen weersinvloeden van buitenaf zoals zon en regen.