We zitten op je (tuinhuis) dak

Dakbedekking tuinhuis: EPDM, shingles, dakpanplaten of dakpannen

Kies je tuinhuis dakbedekking met kennis

Om je tuinhuis te beschermen tegen ons typisch Belgische weer, is een kwalitatieve dakbedekking een echte must. Bij Tuinhuizen De Cock hebben we 2 soorten daken: een plat dak en een zadeldak.

De Kubus en Comfort modellen hebben steeds een plat dak.

Een plat dak wordt voorzien van een EPDM dakfolie dat verschillende voordelen biedt:

Waterdichtheid: EPDM-folie is een uitstekend waterdicht materiaal dat zorgt voor een volledige bescherming van het platte dak van het tuinhuis tegen regen, sneeuw en andere weersinvloeden. Hierdoor blijft de inhoud van het tuinhuis droog en beschermd.

Duurzaamheid: EPDM-folie is van nature bestand tegen UV-straling, temperatuurschommelingen en chemische invloeden, waardoor het een duurzame oplossing is voor het afwerken van het dak van een tuinhuis. Deze tuinhuis dakbedekking heeft een lange levensduur en vereist weinig onderhoud.

Elastisch en flexibel: EPDM-folie is super-elastisch en blijft flexibel, zelfs bij extreme temperaturen. Hierdoor kan het materiaal zich aanpassen aan bewegingen en uitzettingen van het dak, wat scheurvorming en lekkages voorkomt.

Eenvoudige installatie: EPDM-folie kan op maat worden gesneden en eenvoudig worden aangebracht op het platte dak van een tuinhuis. De installatie is over het algemeen snel en efficiënt, waardoor de bouwtijd van het tuinhuis wordt verkort.

Esthetisch aantrekkelijk: Een plat dak met EPDM-folie geeft een strakke, moderne uitstraling aan het tuinhuis. Het materiaal kan naadloos worden aangebracht en zorgt voor een mooi en uniform uiterlijk van het dak. Bij de Kubus modellen wordt dit nog verder afgewerkt met een aluminium of zwart gerand dakprofiel, om die strak look nog verder te perfectioneren.

Wat leggen we op een zadeldak?

Het typische zadeldak vind je terug in onze Cocoon en Cottage modellen. Hier heb je de keuze in dakshingles, dakpanplaten of dakpannen.

Dakshingles zijn het goedkoopst:

 • Dakshingles zijn dunne, rechthoekige stukken materiaal die gemaakt zijn van waterdichte bitumen en worden dakpansgewijs op het dak gelegd.
 • Ze zijn relatief licht van gewicht en gemakkelijk te installeren.
 • Ze bieden een goede waterdichtheid en bescherming tegen weersinvloeden.
 • Dakshingles hebben over het algemeen een kortere levensduur dan dakpannen of dakpanplaten.

Metalen dakpanplaten zijn een kwaliteitsvol alternatief voor de klassieke dakpannen:

 • Dakpanplaten zijn metalen platen die de uitstraling van traditionele dakpannen nabootsen.
 • Ze zijn licht van gewicht, duurzaam en gemakkelijk te installeren.
 • Dakpanplaten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en profielen.
 • Ze bieden goede isolatie en bescherming tegen weersinvloeden.
 • Dakpanplaten hebben over het algemeen een langere levensduur dan dakshingles, want ze zijn gemaakt van roestvrij staal en daardoor bijna onverslijtbaar.

De Pottelberg dakpannen zijn het neusje van de zalm voor wie een stijlvolle, authentieke look verkiest:

 • Pottelberg dakpannen zijn keramische dakpannen die overlappend op het dak worden geplaatst.
 • Ze zijn duurzaam, bestand tegen weersinvloeden, hebben een lange levensduur en worden geproduceerd door Eternit.
 • Pottelberg dakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en in diverse kleuren.
 • Ze geven een traditionele uitstraling aan het dak en passen goed bij oudere woningen.
 • Door hun specifieke vorm zorgen Pottelberg dakpannen voor een efficiënte waterafvoer en bescherming tegen insijpeling van regenwater.

De beste dakbedekking voor je tuinhuis

In het algemeen hangt de keuze tussen EPDM dakfolie of dakshingles, dakpanplaten en dakpannen af van factoren zoals budget, gewenste uitstraling, duurzaamheid en onderhoudsvereisten. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om deze goed af te wegen bij het kiezen van de dakbedekking voor een tuinhuis. Gelukkig zijn onze tuinhuis experten steeds bereid om jou van advies te dienen om er zo voor te zorgen dat je tuinhuis de dakbedekking krijgt waar je jaren blij mee bent.